Freixenet Cordon Negro Brut 75CL
Freixenet Cordon Negro Brut 75CL
Freixenet Cordon Negro Brut is één van de meest toonaangevende cava's op de markt. Met deze zwarte, strak vormgegeven fles kun je op ieder feestje aankomen. De Freixenet Brut vervaardigt men op basis

Artikelnummer

110379211

 Prijsklasse 5 tot 10
Categorie Cava
Merk Freixenet
Land Spanje
Smaak Mousserend: Droog
Regio Catalunya
Druif Macabeo
Sluiting Kurk
Vintage 2018
Alcoholpercentage 11,50 %
Inhoud 75CL

Freixenet Cordon Negro Brut is één van de meest toonaangevende cava's op de markt. Met deze zwarte, strak vormgegeven fles kun je op ieder feestje aankomen. De Freixenet Brut vervaardigt men op basis van drie druifsoorten: macabeo, parellada en de xarel-lo. Vervolgens rijpt de wijn nog tussen de tien en veertien maanden om meer diepgang en body te verkrijgen. Samen zorgt dit voor een onmiskenbare frisheid met levendige, fruitige invloeden.

Freixenet Cordon Negro Brut is geen champagne maar een cava. De productie van champagne is aan diverse regels gebonden en één daarvan is dat de productie van champagne in de Franse Champagnestreek moet plaatsvinden. Freixenet vervaardigt men in Spanje, waardoor het geen champagne genoemd mag worden. Desondanks wordt het wel op een vergelijkbare wijze vervaardigd. Dit houdt in dat er een tweede vergisting op de fles plaatsvindt en tijdens deze stap ontstaan de karakteristieke bubbeltjes die deze Freixenet zo geliefd maken.

Deze cava heeft een rijk, fruitig en levendig aroma waarin onder andere appel, peer, meloen en ananas opvallen. Deze karakteristieken in combinatie met een lage prijs, hebben Freixenet de favoriet van velen gemaakt.

Meer dan 20.000 producten.

Meer dan 20.000 producten.

Meer halen, minder betalen.